Stimülasyon Nedir?

Stimülasyon Nedir?

Sözlük anlamı olarak herhangi bir uyarana karşı organizmaların verdiği tepki yani uyarılma şeklinde tanımlanan stimülasyon, aynı zamanda bir sağlık terimidir. Uyarılma anlamıyla uyumlu olarak birtakım sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılan etkili bir yöntemdir. Tekniğin temeli, hastalarda sinirlerin uyarılmasına dayanmaktadır. Vücutta endorfin salgılama özelliğinden dolayı zaman zaman tek başına bir tedavi seçeneğidir.

Stimülasyon Nedir?

Stimülasyon, çeşitli ağrıların tedavisinden idrar ve dışkı kaçırmaya kadar birçok sağlık sorununun kalıcı olarak tedavi edilmesinde etkilidir. Tam anlamıyla uyarılma eyleminin adıdır. Sağlık sektörünün birçok alanında uyarıcı özellikte tedavi seçeneği olarak kullanılmaktadır. Bir diğer tanımıyla tıpta stimülasyon, beyindeki nöronları uyararak beyin aktivitelerini değiştirmekte, doğal olarak da ilaçla yapılan tedavi kadar büyük etki göstermektedir. Stimülasyon tekniğiyle herhangi bir operasyona gerek kalmadan beyin sinirlerini uyarmak mümkündür.

İlaç kullanımının sakıncalı görüldüğü durumlarda, kronik hastalığı bulunanlarda, hamile ve emziren annelerde stimülasyon hem hastalar hem de hekimler için büyük avantaj sağlamaktadır. Tedaviden olumlu sonuçlar alındıkça, farklı hastalıklar için ameliyatsız tedavi seçeneği olarak giderek yaygınlaşmaktadır. Depresif etkinin tam tersi olarak uyarıcı etki, tıpta çeşitli hastalıkların tedavisi için bir fırsattır. Stimüle etmek demek uyarmak demektir. Tıp alanında tedavilerin en etkili ve kolay şekilde yapılması için araştırmalar yapıldıkça, şimdiye kadar var olan yöntemlerin tedavi seçeneği olarak kullanılması da teknikleri değiştirdi. Bu durumda stimülasyon da güncel bir tedavi seçeneği olarak kullanılmaya başlandı. Uyarıcı etkiyle ilaçsız tedavi imkanı veren stimülasyon tekniği, oldukça kapsamlı bir anlamı ifade etmekle birlikte tıpta birçok alanda kullanılmaktadır.

Stimülasyon Tekniği Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Özellikle anksiyete bozukluğu, alzheimer, parkinson ve şizofreni gibi psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde etkili sonuç veren stimülasyon, nikotin bağımlılığında da olumlu etkiler göstermektedir. Onun haricinde diş tedavileri, idrar ve dışkı kaçırma ile kas hasatlıkları tedavisinde de alternatif teknikler arasında ilk sırada gelmektedir. Fizik tedavi alanında stimülasyon tekniğiyle birçok hastalığın ilaçsız ameliyatsız tedavi edilmesi sayesinde tıp dünyasında önemli gelişmeler yaşanmıştır. Stimülasyon hem kolay hem etkili hem de kalıcı tedavi tekniği olarak uygulanmaktadır. Tedaviden olumlu sonuç alana kadar tekrarlanabilme özelliğine sahiptir.

Tıpta sık kullanılan terimlerden biri olan stimülasyon tekniği, alternatif tedavi yöntemi arayışının bir sonucu olarak kullanılmaya başlanmıştır. Herhangi bir zararı olmayan uyarma ve kontrol altına alma hedefine yönelik olarak uygulanan teknikle birçok hastalık başarılı şekilde tedavi edilmiştir. Öyle ki, farklı özellik ve teknolojik donanımdaki stimülasyon cihazları da medikallerde yerini almakta ve bireysel ya da profesyonel kullanım alternatifleriyle satışa sunulmaktadır.

Para Birimini Çevir
EUR Euro